/OM EVA

Eva Jilkén är föreläsare, måltidsturismstrateg och projektledare inom måltidsturism och platsutveckling. som utvecklat strategier för måltidsturism, marknadsstrategier och drivit och utvecklat flera måltidsturismrelaterade projekt i mål.  Har utvecklat varumärken och koncept som blivit nationella och startade den första matfestivalen i Höga Kusten. Älskar att upptäcka nya smaker och platser och vill bidra till att människor möts runt mat dryck och upplevelser. Brinner för att utveckla hållbar måltidsturism i Sverige och lyfta våra lokala smaker. Med min bakgrund kan jag erbjuda ett unikt perspektiv och insikt kring innovativ och hållbar destinationsutveckling genom måltidsturism.

Jag har under sju år arbetat med landsbygdsutveckling och måltidsturism. Under denna tiden har jag fått chansen att arbeta med många fantastiska människor och fått möjligheten att utveckla Höga Kustens femåriga måltidsturismstrateg. Jag har också tillsammans med ett starkt team fått leda utvecklingen av SMAK63, Nordens första digitala kunskapsnav och utbildningar inom måltidsturism, som bidrar till ökad lönsamhet och fler måltidsupplevelser med smak av platsen. Har även projektlett flertalet måltidsturism projekt där en central del har varit att samla och engagera de lokala och regionala företagen som tex lett Höga Kusten till SM-vinst i Gastronomiska Matverk 2017 tillsammans med skickliga producenter och restauranger. Jag har hjälpt Innovasjon Norge i deras insiktsarbete kring måltidsturism, liksom Ålands Landsbygdscentrum med att lägga grunden för deras strategiarbete liksom Karlsborg i utbildningssatsningen på att stärka platsen och företagen genom att utveckla fler måltidsupplevelser.

Jag är van att skapa strategier,  bygga varumärken och koncept som bygger på samarbete. Bland annat som medgrundare och projektledare för projekt ”Landsbyggare”, som nominerades till Placebrander of the Year 2019 samt som kommunikationsansvarig på Leader Höga Kusten där jag tillsammans med ett grymt team och styrelsen lade grunden till varumärket och kommunikationsplan,  som etablerat Leader Höga Kusten som en framstående inom landsbygdsutveckling.  Jag har som sälj-och marknadskoordinator även varit en stor del i varumärkesarbetet och marknadsföringen för hantverksföretaget Mjälloms Tunnbröd, i deras varumärkesresa.

Jag startade 2016 Höga Kustens första matfestival, SMAKFEST, som samlade lokala producenter och restauranger och som hyllade de lokala smakerna. Jag startade integrationskonceptet ”Culture Kitchen” som var något av det mest meningsfulla och viktiga jag fått göra och grundade matkommunikationsnätverket FeedMe för att samla och stärka kvinnor i branschen samt matbloggen Foood för att det var så roligt att få lyfta och möta gastronomiska talanger och intressanta människor. 

Idag arbetar jag som strateg, utbildare och konsult inom måltidsturism och destinationsutveckling och vill bidra med värde till er vill stärka sin destination och skapa en attraktiv måltidsdestination och samtidigt öka företags lönsamhet genom mat och turism och måltidsupplevelser. Jag kan bidra till att växla upp ert arbete med att ta vara på potentialen inom måltidsturism på såväl på destinations-, som företagsnivå och på såväl strategisk som operativ nivå.
Erbjuder idag 
* Föreläsningar och workshops inom måltidsturism, gastronomisk identitet, produktutveckling och att lyckas som måltidsdestination 
* Strategisk platsutveckling och framtagande av måltidsturismstrategier
* Utbildar och coachar måltidsföretag i produktutveckling med fokus på hur matkulturarvet kan utgöra grund för innovativa och attraktiva hållbara måltidsupplevelser som lockar dagens besökare.
* Erbjuder digitalt utbildningsprogram för att producera attraktiva och hållbara måltidsupplevelser.   

Slå mig gärna en signal om du bli nyfiken på att veta mer, eller hur jag kan hjälpa er!

KONTAKTUPPGIFTER

E-post: eva@foood.se
Instagram: Eva Jilkén>>
Linkedin: Eva Jilkén>>
Mobil+ 46 739 46 46 20

 

 

UTMÄRKELSER

Projektledare och medskapare av ”Vi Landsbyggare som nominerades 2019 till ”Årets Placebrander” för teamets och Leader Höga kustens satsning för att stärka attityden till landsbygden i Höga Kusten
Projektledare och medskapare av ”Vi Landsbyggare” som tilldelades LRF Västernorrlands Kommunikationspris 2020, för teamets och Leader Höga Kustens arbete med att stärka attityden till landsbygden i Höga Kusten för att locka kapital, kompetens och drivkraft.