OM EVA
Eva Jilkén gick från att arbeta som jurist till att arbeta med sin passion för smaker och måltidsupplevelser. Hon har arbetat med varumärkesbyggande och marknadsföring på globala Arla, liksom mathantverksföretaget Mjälloms Tunnbröd. Hon har därefter inriktat sig mer mot destinationsutveckling och specifikt måltidsturism. Genom förstudien ”Smakdestination Höga Kusten” tog hon fram en femårsstrategi för att utveckla måltidsturismen. Hon tog vidare förstudien med den smakfestival hon initierade och arrangerade 2016, SMAKFEST HÖGA KUSTEN. 2015 startade hon mat och kommunikationsnätverket för kvinnor FeedMe. 2016 startade hon integrationsprojektet Culture Kitchen, som samlade nysvenskar och svenskar kring måltiden. Hon har även projektlett Höga Kusten till SM-vinst i Gastronomiska Matverk 2017 tillsammans med skickliga producenter och restauranger.

Idag arbetar hon med landsbygdsutveckling på Leader Höga Kusten och arbetar som ansvarig projektledare för Västernorrland i det internationella matprojektet ”Mat och dryck längs nordens gröna bälte”. Hon projektleder utvecklingen av SMAK63, Nordens första digitala kunskapsnav och online-utbildningar inom måltidsturism tillsammans med ett team och organisationer i Västernorrland, Jämtland och Trondelag.  SMAK63 innehåller en steg för steg guide till att skapa måltidsupplevelser med smak av platsen och konkreta verktyg för företag som vill designa en måltidsupplevelse från idé till produkt och samtidigt och öka sin lönsamhet. Hon processleder och modererar delar av utbildningsprogrammet ”Skapa måltidsupplevelser” som arrangeras för företag inom nordens gröna bälte våren 2021. 

Hon är även projektleder och är medgrundare även attityds-projektet Landsbyggare  (www.landsbyggare.se) och som har blivit nominerad till Placebrander of the Year 2019 och vunnit flera priser bland annat LRF Västernorrlands kommunikationspris 2020. 

Parallellt driver hon ett konsultföretag inom destinationsutveckling genom måltidsturism, där hon föreläser och försöker bidra med värde till de vill stärka sin region och öka företags lönsamhet genom mat och turism. 

KONTAKTUPPGIFTER

E-post: eva@foood.se
Instagram: Eva Jilkén>>
Linkedin: Eva Jilkén>>
Mobil+ 46 739 46 46 20

 

 

UTMÄRKELSER

Projektledare och medskapare av ”Vi Landsbyggare som nominerades 2019 till ”Årets Placebrander” för teamets och Leader Höga kustens satsning för att stärka attityden till landsbygden i Höga Kusten
Projektledare och medskapare av ”Vi Landsbyggare” som tilldelades LRF Västernorrlands Kommunikationspris 2020, för teamets och Leader Höga Kustens arbete med att stärka attityden till landsbygden i Höga Kusten för att locka kapital, kompetens och drivkraft.